Website Maker

Titanic dragons 


Welkom op de pagina's van Titanic Dragons

Wie of wat is Titanic Dragons?
Titanic Dragons is een combinatieteam dat bestaat uit teamleden van United Dragons en Concrete Dragons.

Want hoewel daar op Nederlandse wedstrijddagen niet veel van te zien is en de beide teams dan verbeten elkaar proberen te bestrijden, bestaat er al een jarenlange vriendschapsband tussen de beide verenigingen.
Zo goed zelfs dat bij buitenlandse reizen van een van de verenigingen al vaker leden van de andere vereniging in het team zijn uitgenodigd.

Zo werd in 2005 door United Dragons aan een aantal leden van Concrete Dragons gevraagd om mee te doen aan een marathonwedstrijd op een gletsjermeer bij Bern in Zwitserland. Zo'n tien peddelslagen na de start van de wedstrijd zonk de drakenboot door een hevige golfslag die veroorzaakt werd door een gemotoriseerde officialsboot.
Na deze koude ervaring werd getracht om weer enigzins op temperatuur te komen door het drinken van een borrel.
Hierbij kwam ter sprake dat deze vertoning toch wel erg leek op het zinken van de Titanic in het begin van de 20e eeuw.
Ook deze boot zonk terwijl de verf nog bijna nat was en hij goed en wel nog maar nauwelijks op het water lag.

De naam Titanic Dragons was geboren en besloten werd om de samenwerking onder deze naam door te zetten bij het meedoen aan buitenlandse marathon-evenementen. Sindsdien wordt jaarlijks de Great River Race op de Theems in Londen gevaren en worden daarvoor gezamenlijke trainingen georganiseerd

Ook heeft Concrete onder zijn eigen naam aan deze wedstrijd meegedaan, zie hier de       Film gemaakt door G.de VosSHARE THIS PAGE!